4 steder i midten af Norddjurs du skal besøge i efterårsferien


Nu falmer skoven trindt om land – og ikke mindst her i midten af Norddjurs. Efterårsferien står for døren, og selvom efterårsferie også er indendørshygge med varm kakao, brætspil eller seriemaraton så er det også nu man kan komme ud og opleve noget. Livet i midten har samlet fire steder her i midten af Norddjurs, som vi synes I skal bruge lidt tid på.

Oldtidsgravene ved Tustrup

Det her har været et udflugtsmål i over 5000 år! Oldtidshøjene stammer fra Tragtbægerkulturen og er fra omkring 3200 f.kr. En kort vandring fra parkeringspladsen finder man gravpladsen der består af 2 stendysser og en af Danmarks største jættestuer – som man endda kan gå ind i, hvis man tør.

Omkring højene er der flere vandreruter af varierende sværhedsgrad. Så man kan sagtens få en længere tur ud af at køre til Tustrup.

Skippershoved Skovkirkegård

Vi bliver ved gravpladserne, men rykker temmelig mange år frem. Skjult inde i skoven ved Meilgaard finder man Skippershoved Skovkirkegård. Den kan godt være svær at finde, men den nåes nemmest ved at parkere ved Tranehuse, krydse Kastbjervej (rute 547) og gå mod nordvest ind i skoven.

Men måske er det netop det skjulte ved Skippershoved Skovkirkegård der gør den så fantastisk. Pludselig ligger den der. Helt stille inde i skoven. En ganske lille indhegnet kirkegård – uden kapel med med et klokketårn omgivet af de høje træer. Der er en helt særlig ro på det sted. En eftertænksomhed og en magi. Det er i den grad et besøg værd.

Stierne ved Glesborg

Hvis ambitionerne ikke er til de lange gåture, så er der kommet en ny mulighed her midt i Norddjurs. Nemlig de nye vandrestier i Glesborg der blev indviet for nyligt.

Der er tre ruter der allesammen starter overfor det gamle rådhus i Glesborg (grusstien lige på den anden side af gaden). Der er en grøn rute på 530 meter, rød rute på 820 meter og blå rute på 1,25 km. Så bestemt ikke strabadserende på nogen måde. Men det er også lidt pointen. For de er lagt med godt stabilt grus og velegnet for alle. Hvad enten du er en 3 årig på en løbecykel, kører med en barnevogn eller har svært ved at gå så kan du være med. Og stierne udnytter det lille areal til det ydersted ved at sno og slynge sig, så det føles som om man er i en langt større skov. Og der er jo ikke nogen der forhindrer dig i at tage alle tre ruter.

Bønnerup, Fjellerup og sæsonens afslutning

Sommersæsonen er ved at være slut – men du kan godt lige nå at få et sidste skud havnestemning i Bønnerup og strandstemning i Fjellerup. Det kan godt være du skal være lidt barsk for ligefrem at bade, men det behøver du heller ikke.

Det her kan gøres på flere måder. For dem der er parat på en udfordring anbefaler jeg at du stiller bilen i Fjellerup og går turen langs vandet til Bønnerup. Den er på ca 5 km og virkelig smuk. Efter sådan en tur fortjener du en frokost – og i Bønnerup finder du både Cafe Kajkanten, Havnegrillen og Strandcafeen der alle har åbent i uge 42. Tag en god frokost før du vandrer turen tilbage til Fjellerup. Så kan du tage desserten på Vaffelbageriet som også har åbent hele ugen.

Har jeg glemt noget?

Her var fire bud – og jeg ved godt, at der er massevis af andre ting du kan tage dig til her midt i Norddjurs i efterårsferien. Men tøv ikke – lad os høre om det. Kommenter indlægget på vores Instagramkonto og del dine bedste oplevelser i vores landsbyklynge.


Livet i Midten er et borgerjournalistisk medie om livet i midten af Norddjurs. Hvis du har lyst til at bidrage så læs mere her.